A templomunk felújítását 2021-2022 között a Magyar Kormány támogatta!


BGA Logo

 

Hajnalok Völgye 4 - Kortárs Kórusfesztivál Csábon

E-mail Nyomtatás

A kortárszene rajongói jól tudják, hogy az őszi időszak Közép-Szlovákiában különleges csemegét tartogat: 2008 óta ugyanis Csábon rendezik meg Szlovákia egyetlen kortárs kórusfesztiválját, az idén immár 4. Hajnalok Völgyét. A csábi római katolikus templomban november 5-én, 16 órakor megrendezésre kerülő különleges hangverseny résztvevői a rendező Csábi Szeder Fábián Dalegyleten kívül ebben az évben a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa, a kassai VOCES Énekegyüttes, valamint a Grassalkovich Énekegyüttes lesznek a magyarországi Hatvan városából. A hagyományokhoz hűen idén is minden kórus énekel legalább egy olyan művet, amelyet azelőtt még soha, senki nem hallhatott. Az ősbemutatók közül azután a szakmai zsűri és a közönség is kiválasztja a nekik legjobban tetsző alkotást, melyeknek szerzőit a koncert után ünnepélyes keretek között hirdetik ki.


A zsűritagok neves nemzetközi szakemberek lesznek: a hazai kóruséletben jól ismert Orsovics Yvette mellett a budapesti Zeneakadémia tanszékvezetője, dr. Kutnyánszky Csaba, Horváth Márton Levente orgonaművész és zeneszerző, elnökként pedig a fesztivált régóta segítő híres kóruskomponista, Tóth Péter lesz jelen.

A szervező Csábi Szeder Fábián Dalegylet szeretettel vár minden kedves érdeklődőt ezen a Szlovákiában teljesen egyedülálló rendezvényen.

Bővebb információkért keresse föl a www.fesztival.dalegylet.com oldalt, ahol az olvasó további érdekességekkel is találkozhat.

A rendezvény a Szlovák Kormányhivatal támogatásával jöhet létre.

Csábító

Mária Légió

ELÉRHETŐSÉGEK

Római Katolikus Egyházközség - Csáb
Petőfi utca 31
991 25 Csáb, Szlovákia

Telefon: +421 47 882148
Mobil: +421 903 174933
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bank számlaszám: SK27 0200 0000 0037 5680 6454

PARTNEREK