A templomunk felújítását 2021-2022 között a Magyar Kormány támogatta!


BGA Logo

 

Nyári tábor

E-mail Nyomtatás

Egyházközségünk minden évben megrendezi a nyári szünidőben a hittanosok részére a keresztény tábort. A hely és az időpont változó. Öt év alatt kétszer táboroztunk Rimakokaván, Érsekvadkerten – Magyarországon és Zólyomkovácsiban. A jubiláló ötödik tábor alkalmából az FC Barcelona autóbusza vitt bennünket a Harmaneci cseppkőbarlangba, majd Zólyomba. Minden táborban vannak meglepetések és egyedülálló kiváló programok.
A főszervezője a tábornak a helyi plébános és hitoktató. Vezetőként olyan főiskolások és dolgozó fiatalok vesznek részt, akik pedagógiai szakon tanulnak vagy ilyen végzettségük van. A tábor résztvevői harmadikos hittanosoktól kilencedik évfolyamig lehetnek. A tábor keresztény szellemben folyik és évente a témája változó.
A napi program reggeli tornával kezdődik, majd reggelivel folytatódik és a napi elmélkedés következik csoportonként. A délig történő program mindig változóak – fürdőzés, kézműves foglalkozás, sportesemények, túrázás, kirándulás… Ebéd után pihenő keretében a gyermekek játszanak, sportolnak, beszélgetnek. A délutáni foglalkozás szintén változó. Este pedig szentmise, vacsora amit az esti műsor követ – ami tábori postából, csoportok bemutatásából, és filmvetítésből vagy táncházból áll. A legérdekesebb programok közé tartozik a bolhapiac, ahol tábori euróért – amit sporttevékenységgel és ügyességi foglalkozással szerezhetnek a gyermekek – értékes dolgokat lehet vásárolni, pl. digitális fényképezőkép, MP 3 lejátszó, mobil telefon…
Hála és köszönet minden jószívű adakozónak, akik nélkül ez nem igen valósulhatna meg.

Csábító

Mária Légió

ELÉRHETŐSÉGEK

Római Katolikus Egyházközség - Csáb
Petőfi utca 31
991 25 Csáb, Szlovákia

Telefon: +421 47 882148
Mobil: +421 903 174933
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bank számlaszám: SK27 0200 0000 0037 5680 6454

PARTNEREK