A templomunk felújítását 2021-2022 között a Magyar Kormány támogatta!


BGA Logo

 

UTASÍTÁS A NYILVÁNOS SZENTMISÉKHEZ - 2020.05.06.

E-mail Nyomtatás

UTASÍTÁS A NYILVÁNOS SZENTMISÉKHEZ

 

Kedves testvérek!

A fő higiénikus rendelete alapján, amely lejjebb olvasható, újból meg vannak engedve a nyilvános szentmisék betartva ebben a dokumentumban található feltételeket. Így holnapi naptól (2020.5.6.) ismét szentmiséket fogok végezni a hívek részvételével. Továbbra is azonban érvényben marad a püspök atyáktól megadott felmentés a vasárnapi szentmiséktől. Aki tehát aggódna egészségéért, továbbra nézheti a szentmiséket a TV-ben, interneten át vagy hallgathatja rádión keresztül. Szeretném megkérni az időseket, ahogy püspök atyák is, hogy szentmisén levő részvételüket fontolják meg. Vasárnap a csábi plébániai templomban két szentmise lesz. 8.00-kor a szentmise idősebbek (65 év fölött) részére lesz. 11.00-kor a szentmise minden hívő részére. Mind a kettő szentmisénél azonban az idősebbeknek a templomba való belépéshez előnyük lesz. Helyek a templomban ki vannak jelölve, ezért kérem, foglalják el azokat a helyeket, ahol székek vannak kitéve és a kijelölt helyeket a padokban (2 személy padonként). Templom bejáratainál lesz kikészítve fertőtlenítés a kezekre. Arcmaszk viselését már, gondolom, nem is kell említeni. Azok a hívők, akik nem jutnak be a templomba, maradhatnak szentmisén kint, betartva kint is a kétméteres távolságot, kivéve a közös háztartás tagjait. Kint ki lesznek téve kis székek, amelyeket lehet kölcsönözni, hogy le lehessen ülni. Kérem, jól olvassák el a lejjebb található fő higiénikus rendeletét, hogy ne veszélyeztessük másokat és kikerüljünk így valamilyen problémákat. Gyóntatni a hétköznapi szentmisék előtt fogok nagy sekrestyében. A szentmisénél továbbra is elmarad a békejel. Szentáldozáshoz járulva tartsuk meg szintén a kétméteres távolságot. Szentáldozást a kézbe fogom adni és előtte a ministránsok fogják fertőtleníteni e hívek kezeit.

 

Végére, információként, megírom a létszámot, hogy a kedves hívek tudják, kb. mennyien lehetnek a csábi templom egyes terekben: templom hajója – 29 ember, sekrestye – 9 ember, kórus – 9 ember. A Dacsókeszi templom egyes terekben a létszám következő: templom hajója – 23 ember, sekrestye – 5 ember, kórus – 7 ember.Ha szentmisén részt vesz család (közös háztartás tagjai), akkor a számok változhatnak. Lényeg az, hogy más embertől (nem családtagtól) legyen betartva a kétméteres távolság.

 

Link a fő higiénikus rendeletéről:

http://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/opatrenia_hromadne_podujatia_bohosluzby.pdf?fbclid=IwAR0sy-6Z9G2sPx45vn7cKZX7AI8aujvIYCL6mZOoQgZOj_4Jf4orNM2Nppo

Csábító

Mária Légió

ELÉRHETŐSÉGEK

Római Katolikus Egyházközség - Csáb
Petőfi utca 31
991 25 Csáb, Szlovákia

Telefon: +421 47 882148
Mobil: +421 903 174933
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bank számlaszám: SK27 0200 0000 0037 5680 6454

PARTNEREK