A templomunk felújítását 2021-2022 között a Magyar Kormány támogatta!


BGA Logo

 

8 BOLDOGSÁG - 8 MEGHÍVÓ SZENT ÉLETHEZ

E-mail Nyomtatás

Krisztus hegyibeszédjének 8 boldogsága avagy Krisztus 8 meghívója szent élethez


 

1.     Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Légy szabadabb (mondjál le) némely anyagi dolgokról (€, TV, számítógép, mobil, hobby) és tölts több időt szeretteiddel. Legyél bőkezűbb és oszd meg másokkal azt, amid van. Tépd ki szívedből a túlságos önérzést, magabiztos érzést, gőgöt és bízzál jobban Istenben.


 
2.     Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Találj több időt esténként lelkiismeret vizsgálatra, amelyben adj hálát az Úrnak a jóért és sírjál (kérjél bocsánatot) a gyarlóságaidért. Fejezd ki gyakrabban együttérzést mással, hallgasd meg őket, főleg idősebbeket türelmesen és vigasztald meg, vidítsd fel őket.


 
3.     Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Csak csendben lehet meghallani Isten szavát. Találj több időt imára, hallgasd meg, mit mond neked az Isten, készülj fel a szentmisére. Legyél szelídebb másokkal szemben is. Ne akard, hogy tiéd legyen mindig az utolsó szó, a vitából lépj vissza, csendesedj le elsőként, legyél türelmesebb, kedvesebb másokkal szemben, fogadj szót (gyermek a szülőnek).
 


4.     Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Érzel éhséget Isten igazsága, bölcsessége után? Töltsd be ezt az Isten igéjével – Szentírás gyakoribb olvasással. Minden féle bulvárlap csak még jobban kiéhezz irigységgel, azért töltsd be éhségedet lelki olvasassál (szentek élete, elmélkedések, Remény folyóirat, katolikus.hu). Legyél becsületesebb a munkádban és ne keresd csak a magad javait, de legyél igazságos másokkal szemben is.
 


5.     Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Milyen mértékkel mértek ti, olyannal mérnek nektek is. Kerüld ki a mások elítélését. Bocsáss meg másnak a gyarlóságát. Keresd elsőként a kiengesztelődés módját, lehetőségét. Segíts valakinek (szeretteidnek, munka, iskola – társnak, barátnak). Tegyél nekik valamilyen szolgálatot. Kérj irgalmas szívet az Isten irgalmasság Rózsafüzérének imájával.


 
6.     Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Legyél másoknál figyelmesebb inkább a jóra, mint a rosszra. Legyél velük szemben jóakaratú, jóindulatú. Mutasd még több hálát mások iránt, köszönd meg gyakrabban a jót, amivel megajándékoznak. Figyeld meg a jót, amivel Isten naponta álld meg téged és dicsőítsd Őt érte.


 
7.     Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Az evangéliumi békesség mindenki számára való, mindenkit elfogadd, mindenki számára van kedves szava. Kerüld az indulatosságot, idegességet, kritizálást, rágalmat, megszólást, ócsárlást. Legyél bölcs a szavakban, hogy békét és ne háborút hozd környezetedbe.


 
8.     Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Az igazság szabaddá tesz benneteket. Kerüld a hazugságot, legyél őszinte szavaidban. Kitartó a hitben, akkor is, ha üldöznek, kinevetnek. Valld meg a hitedet, tegyél tanúságot hitedről azzal, hogy vigyázol szavaidra a feszült helyzetekben. Ne vedd Isten nevét hiába. Ne káromkodj. Legyél hű az ígéreteidnek, szorgalmasabb a feladataidban.
 

Csábító

Mária Légió

ELÉRHETŐSÉGEK

Római Katolikus Egyházközség - Csáb
Petőfi utca 31
991 25 Csáb, Szlovákia

Telefon: +421 47 882148
Mobil: +421 903 174933
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bank számlaszám: SK27 0200 0000 0037 5680 6454

PARTNEREK